Myöhäiskesä

Länsimaissa myöhäiskesä ei ole virallisesti oma vuodenaikansa. Kuitenkin myöhäiskesä on hyvin tärkeä muutosvaihe kesän ja syksyn välissä. Myöhäiskesällä valmistaudutaan syksyyn, haetaan vakautta, luodaan mukavuutta ja tasapainoa tulevaa kylmää kautta varten. On aika palata omaan keskustaan, samalla kun luonto hidastaa tahtiaan.

m-kesä

Myöhäiskesä tuoksuu kostealle maalle, auringon kuivattamalle nurmikolle ja kypsille marjoille. Luonnossa on tietynlainen raskaus, joka tuntuu selvästi erilaiselta kuin alku- tai keskikesä. Ruohoa ei tarvitse enää leikata joka viikko, koska kasvukausi on päättymässä. Puut ja pensaat ovat runsaslehtisiä ja suuria. Öisin on kylmää, vaikka päivisin voi vielä olla lämmintä.

Myöhäiskesän sisäelimet ovat vatsa ja perna, väri syvä keltainen tai oranssi ja elementti maa. Tähän aikaan vuodesta on hyvin tärkeää, miten kohtelemme itseämme, kuinka hyvin syömme ja miten vietämme vapaa-aikaa. Tarkkaile syömääsi ruokaa, onko se ravitsevaa ja tekeekö se sinulle hyvää, vai vähentääkö se energiatasoasi. Rauhoita ruokahetket ja vältä kiihkeitä keskusteluja ruoka-aikaan. Vatsa ja perna ovat aktiivisimmillaan aamulla, joten syö kunnollinen aamiainen. Harrasta aktiviteetteja jotka tuovat sinua lähemmäksi maan elementtiä, kuten puutarhan hoito, kaivaminen, luonnossa käveleminen tai hölkkääminen. Nyt on aika nauttia juureksia!

Myöhäiskesän joogaharjoitus tuo meitä lähemmäksi omaa keskustaa ja maata. Harjoituksessa vahvistetaan keskivartalon lihaksia jotka lisäävät vakautta asentoihin. Selän kierrot ja lähellä maata tehtävät asennot ovat hyviä tähän aikaan vuodesta.

Vinkkejä myöhäiskesään

  1. Tee joka päivä jotain itsesi hyväksi, jopa 10 minuutin päiväunet riittävät.
  2. Suunnittele ja valmista ajan kanssa ravitsevia aterioita. 
  3. Tarkastele ruokavaliotasi, vähennä sokerin ja pitälle prosessoitujen ruokien käyttöä.
  4. Pidä huolta vatsastasi syömällä hitaasti ja pureskele kunnolla. Älä syö kiireessä ja samalla kun teet jotain muuta.
  5. Juo lakristanjuuri tai jasmiiniteetä jotka voimistavat pernaa.
  6. Kävele vähintään 10 minuuttia päivässä. Kävele reippaasti, ja pidä ryhti hyvänä.
  7. Pyöräile jos et muuten ehdi liikkumaan tarpeeksi. Pyöräile töihin ja säästät samalla luontoa.
  8. Paranna vastustuskykyä menemällä ajoissa nukkumaan, vähentämällä kahvia ja liikkumalla säännöllisesti.
  9. Älä käytä antiperspirantteja, sillä niistä kertyy myrkkyjä elimistöön.

 

Lähteet: Energy in season, Five keys to vitality

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s