Kesä

Kesä tulielementteineen on aktiivisempi ja lämpimämpi kuin mikään muu vuodenaika. Päivät ovat pitkiä ja valoisia, yöt lyhyitä. Luonnon energia on huipussaan – nosta omasi samalle tasolle!

Tulen elementti on lämpöä ja energiaa, nyt on aika elää täysillä ja nauttia hapesta, auringosta ja luonnosta. Ole sosiaalinen ja löydä sisältäsi iloa, voimaa ja energiaa. Kesällä on aika liikkua kovemmalla sykkeellä ja hikoilla. Käy juoksulenkillä ja tee voimakkaampaa joogaharjoitusta, kuten Astanga tai Vinyasa flow. Nyt on aika kerätä talteen energiaa ja voimaa, jolla jaksaa koko pitkän ja pimeän syksyn ja talven jotka ovat edessäpäin. Kesän väri punainen on juhlan, rakkauden ja voiman väri, se stimuloi sydäntä ja sydämen sykettä.

Kesällä on hyvä vahvistaa positiivisia luonteenpiirteitämme ja varoa negatiivisuutta. Varo tylsistymistä ja keksi keinoja joilla pystyt ilmaisemaan itseäsi, kuten taide, musiikki tai laulaminen. Musiikilla ja laulamisella on voimakas yhteys sydämeen, joka on toinen kesän sisäelinpareista. Ohutsuoli on toinen kesän sisäelimistä, joten voimista sydäntä ja pidä aineenvaihdunta käynnissä.

Ayurvedassa Pitta-dosha edustaa tulen elementtiä. Pitan ominaisuuksiin kuuluu kuumuus, keveys, intensiivisyys ja terävyys. Pitta-doshan omaavat henkilöt ovat yleensä keskikokoisia ja voimakasrakenteisia. Ruoansulatus ja näläntunne ovat voimakkaita. Tasapainoinen pitta on älykäs, hyvä tekemään päätöksiä ja perustelemaan asioita. Epätasapainossa oleva pitta on hermostunut ja suuttuu helposti, sekä kärsii helposti närästyksestä. Jos tunnistat itsesi Pitta-doshaksi, olisi kesällä tärkeää huolehtia riittävästä viilennyksestä, jotta tulen elementti ei voimistu liikaa.

Tärkeää kesällä

  • Vältä mausteisia ruokia ja punaista lihaa, sillä ne voivat kuumentaa elimistöä liikaa.
  • Syö kevyitä ruoka ja useammin, jolloin pysyt helpommin aktiivisena ja aineenvaihdunta voimistuu.
  • Liiku joka päivä ja nosta sykettä. Tee aamuisin ja iltaisin reipas kävelylenkki.
  • Kiinnitä huomio ryhtiin ja rintakehän (sydämen) avaamiseen. Vie käsiä taakse ja venytä rintakehää auki.
  • Tyhjennä mieli. Tee tekemättömät työt valmiiksi, jotta voit nauttia lomalla rauhallisin mielin.
  • Mahduta jokaiseen aamuun vähintään 10 minuutin meditaatio.
  • Kaikista tärkeimpänä… Pidä hauskaa! Tapaa ystäviä ja vietä aikaa mukavassa seurassa. Huumori kuuluu kesään.

 

Lähteinä käytetty mm. Energy in Season, Five Keys to Vitality by Susan Woodd and Julie Hanson

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s