Hummus

Helppoja kasvisruokareseptejä on toivottu, joten tässä taas yksi mitä tulee tehtyä melko usein. Hummus on proteiinipitoista, edullista, tosi hyvää ja se sopii hyvin lämmittävänä ruokana syksyyn, koska siinä on mausteena mm. valkosipulia ja juustokuminaa. Jos hummuksen tekee säilykekikherneistä, se valmistuu kymmennessä minuutissa. Hummusta voi tarjota lisukkeena melkein minkä tahansa ruoan kanssa, kuten vaikkapa uunissa paahdettujen juuresten kanssa.

hummus

Hummuksen voi vaihtelun vuoksi tehdä myös linsseistä, tai tahinin voi korvata maapähkinävoilla. Yhdistelmiä on oikeastaan loputtomasti. Kun perusohje on hallussa voi alkaa kokeilemaan erilaisilla pavuilla, herneillä, juureksilla jne…

Mielestäni vihreät linssit sopivat hummukseen todella hyvin, ja ne valmistuvat nopeammin kuin kikherneet, tosin niitäkin saa säilykkeenä.

Hummus (perusohje)

  • 1 tlk kikherneitä / vihreitä linssejä TAI n. 2,5 dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä/linssejä
  • n. 1/2-1 dl vettä (tarpeen mukaan)
  • 2 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • valkosipulin kynsi
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • tarvittaessa suolaa

1. Laita kulhoon linssit/kikherneet ja soseuta tasaiseksi. Tässä vaiheessa joutuu yleensä lisäämään vettä (säilykeherneet/linssit tarvitsevat vähemmän nestettä, mutta kotona keitetyt herneet on yleensä melko kuivia)

2. Lisää oliviiöljy, tahini, sitruunamehu ja pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi, sekä juustokumina. Soseuta tasaiseksi. Lisää suolaa tarpeen mukaan. Kaada vielä hummuksen päälle oliiviöljyä ennen tarjoilua.

Valmis hummus säilyy jääkaapissa suljetussa purkissa n. 2-3 päivää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s