Sivulankku (Vasisthasana)

sivulankku

Sivulankusta löytyy lukemattomia variaatioita. Helpoin versio, mutta silti tehokas on molemmat jalat maassa. Pyri nostamaan lantiota mahdollisimman ylös, ja pidä keho silti suorassa. Nosta katse ylös ylemmän käden sormenpäitä kohti, jos tasapaino sallii. Jos tasapainossa pysyminen tuntuu kovin haastavalta, jalat voi laittaa ikään kuin peräkkäin maahan, jolloin kosketuspinta maahan on laajempi. Hengitä syvään.

Kun tasapaino on vakaa sivulankussa, kokeile nostaa ylempää jalkaa suorana ylös, jolloin saat vielä enemmän treeniä keskivartalon syviin lihaksiin. Jalan ylös nostaminen aktivoi myös pakara- ja reisilihaksia.
sivulankku2

Sivulankku vahvistaa vatsalihaksia, käsivarsia ja jalkoja. Asana parantaa myös tasapainoa ja venyttää koko kehoa. Jos haluat vielä enemmän haastetta, siirry puolelta toiselle punnerrusasennon kautta, tuomatta polvia maahan välissä. Pysy aina yhdellä puolella vähintään 5 syvän hengityksen ajan. Muutaman kierroksen jälkeen, vatsalihaksia alkaa taatusti polttelemaan. 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s